JustMove Kids

Wist jij dat tijdens het dansen ‘gelukshormonen’ of endorfines vrijkomen?

Just Move kids biedt lessen aan voor kinderen van 2 tot 17 jaar.

Maar waar is dans nou eigenlijk goed voor?

In de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Dansen en bewegen heeft op jonge leeftijd een grote invloed op de totale ontwikkeling van een kind; lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk.

Dansen heeft positieve effecten voor het tegengaan van overgewicht en een bewegingsachterstand. Het helpt kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben en die verlegen zijn om zichzelf meer te laten zien.

Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt met dansen gestimuleerd. Door het contact met leeftijdsgenootjes tijdens de lessen leren ze zichzelf, maar ook anderen beter kennen.

Kinderen die veel (buiten) spelen, dansen en bewegen zijn beter toegerust om gezond en evenwichtig op te groeien. Zij hebben relatief minder kans op ongevallen en zullen bij ziekte ook sneller herstellen.

Maar ook bij oudere kinderen heeft dansen een goede invloed. Kinderen beschikken namelijk over een uitzonderlijk vermogen tot fantaseren. Het is belangrijk dat een kind daarvoor ook de gelegenheid krijgt. Dansen is voor een kind namelijk een effetieve manier om emoties te tonen en de fantasie de vrije loop te laten. Een groot inlevingsvermogen resulteert in makkelijker vrienden maken en vrienden hebben is nou net de belangrijkste factor in gelukkig zijn.

Maar het allerbelangrijkste van dans is dat het gewoon leuk is!